Boogie 88 Napisano 20 Października 2022 Moja pierwsza uprawa, dużo nie wiem, podchodzę do tematu z dużą dozą ciekawości i zapewne popełniam sporo błędów, które już wiem że jeśli zrobie nowy rzut to ich uniknę. Także proszę o wyrozumiałość:) A minaowicie, do namiotu, gdzie mam miesięczne 2xauto grejfruty (jedna rośnie prostu, druga ma lst) - dorzuciłem purplehaze i ogkushauto. Mają tydzień i ładnie rosną. Pytanie co ze światłem zrobić aby każda panna była zadowolona? Na te chwile jest 20/4. Dodam, że grejfruty wyrosły niemrawe jak na miesiąc, bo przeszło 2tygodnie były na żarówce 1350lumenów. Teraz jadą na HMts600. Jest szansa, że małe dogonią grejfruty? Nie chce ich przevegować i pewnie niebawem powinienem przełączyć 12/12. Co wtedy z małymi będzie? Na których się bardziej skupić? Nie bijcie, radźcie 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 20 Października 2022 @Boogie jakbyś dał jakieś zdjęcie poglądowe to było by fajnie. Wszystkie to auto ? Czy ta purple haze to fotozależna ? Jeśli są wszystkie auto to sobie mogą rosnąć razem, najwyżej później zostaną Ci 2 planty żeby do końca doszły. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 20 Października 2022 (edytowane) @Boogie automatów nie dasz rady "przewegować", one są już genetycznie ustawione na automatyczne wejście w kwitnięcie. Nawet jak ustawisz 24/0 to po ok 4-5 tygodniach zaczną kwitnąć(czasem może to być nawet i 3, kwestia genu) . Polecam już zaopatrzeć się w cal-mag bo flo na pewno wyjdą niedobory. Pozdro 💪 Edytowane 20 Października 2022 przez mirecki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 21 Października 2022 @Udyr purple nie jest auto jako jedyna. @mirecki No właśnie tak sie zastanawiam czy nie zaczęły kwitnąć. Pierwsze oznaki kwitnięcia to te białe włoski? Zapach też intensywniejszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Października 2022 @Boogie to czeka Cię 8 tyg wega zanim auto dojdą. Bo auto na 12/12 to strata ich możliwości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 21 Października 2022 @Udyr to może uda się zazębić z purple, jak poznać że veg za dług trwa? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 21 Października 2022 @Boogie jak zabraknie Ci miejsca w namiocie, a przy tak długim wegu to nieuniknione 🙂 Trochę się pospieszyłeś z sadzeniem auto z fotoperiodami. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 21 Października 2022 @Udyr wiem, stąd tez przydługawy wstęp w pierwszym poście 🙂 Po czasie zorientowałem się co to będzie 🙂 Dzięki za rady! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boogie 88 Napisano 23 Października 2022 @Udyr czy lst wystarczy, żeby ograniczyć im rozrost? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 23 Października 2022 @Boogie automaty najlepiej lst. Tego nie auto można ciąć i łamać w miarę potrzeb. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach