Gość Zielone krainy Napisano 10 Listopada 2022 (edytowane) @iwona3376 Idź w trening Lst , trenować w ten sposób możesz od drugiego piętra. Edytowane 10 Listopada 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 12 Listopada 2022 @Zielone krainy Mogę podlewać takim biohumusem? nazywa sie biohumus super forte do roslin zielonych i jakie dawki im dawać WEG : 19 dzien ta mała ma 11 dni ale chyba coś z nią nie tak panny po LST jak to ogolnie wedlug cb wyglada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 12 Listopada 2022 @iwona3376 Możesz ten biohumus podawać, tak jak pisze na opakowaniu dawkuj. Rośliny wyglądają w porządku, jedna lekko odstaje , ale nie wygląda źle, więc powinna się pozbierać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 27 Listopada 2022 @Zielone krainy Kupilam to i podlalam tak jak pisali na opakowaniu tylko ze na litr wody a mialam wiecej bo 1.75 ale balam sie dawac wiecej zeby nie spalic a dzisiaj mam podlewac i mam pytanie a podlewam co dwa dni co ile tego uzywac tych nawozow np co 2 podlanie czy co podlanie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Listopada 2022 @iwona3376 Kwestia wyglądu roślin , podaje się w ziemi nawozy, jak roślina wykazuje określone potrzeby, czyli patrz na liście, jak nie są za ciemne , jak roślina ci się wyjada od dołu i liście dolne delikatnie żółkną, to możesz podawać nawozy, ale w dawce adekwatnej do potrzeb roślin, aby nie przesadzić. Biohumusem ciężko jest zrobić roślinie krzywdę, trzeba się naprawdę postarać, więc możesz spokojnie podawać, co drugie podlanie całą dawkę biohumusa, a co do innych nawozów, to musiałbym widzieć rośliny, by ci powiedzieć czy możesz coś innego dawać czy nie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 20 Grudnia 2022 @Zielone krainy panny przeszły w faze kwitnienia w piatek 😄 i teraz mam problem bo nwm od kiedy uzywac tych nawozow top bud i top candy bo to top auto to sie chyba nie nadaje juz 😮 podpowiedzialbys ? 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 20 Grudnia 2022 @iwona3376 Nie znam tych nawozów, nie stosowałem ich, więc musiałbyś mi dać zdjęcie składu na etykiecie, abym ci mógł powiedzieć, jak to widzę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 21 Grudnia 2022 @Zielone krainy TOP BUD i TOP CANDY i Panny :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Grudnia 2022 @iwona3376 Ładna kolorystyka liści, ale gęsto , trochę bym to uporządkował. W kwestii nawozów ten pierwszy top bud od 4 tygodnia kwitnienia bym dawał, a ten drugi top candy dawałbym od momentu kwitnienia na początku 2 razy w tygodniu po połowie zalecanej dawki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 27 Grudnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy Mam pytanko :D bo widziałam na ytb jak gosciu od 28 dnia flo poobcinal od dolu do polowy wszystko zzostawil sama gore ... co to daje i czy ja tez tak moge zrobic? :D Edytowane 27 Grudnia 2022 przez iwona3376 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 27 Grudnia 2022 @iwona3376 normalne jak dół jest słabo doświetlony i mają być drobne topki to lepiej je uwalić i niech główne szczyty puchną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Grudnia 2022 @iwona3376 Usuwanie dołów u roślin ma za zadanie spowodować, że mniej doświetlone doły rośliny nie będą pobierały energii świetlnej i składników odżywczych, a tym samym cała energia świetlna i składniki odżywcze zostaną skoncentrowane na budowanie szczytów, by to w nie roślina inwestowała wszystko, co ma, aby były na koniec maksymalnie rozbudowane. Możesz tak zrobić. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
iwona3376 10 Napisano 28 Grudnia 2022 (edytowane) @Zielone krainy A muszę czekać do 28 dnia flow czy mogę już? bo te na dole to totalny busz tam światło wgl nie dochodzi 14 Dzień flo jak coś u mnie :D Edytowane 28 Grudnia 2022 przez iwona3376 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Grudnia 2022 @iwona3376 Możesz teraz, nie musisz czekać na 28 dzień, jak na dole coś jest niepotrzebnego to wytnij, ale lepiej wycinać stopniowo w kilku krokach, by nie przyhamować rośliny stresem, a cięcia generują spory stres dla rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego 2023 @Zielone krainy a to automaty są cięższe do uprawy ? Bo chciałem zaoszczędzić na czasie a tez jestem amator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Lutego 2023 @Johny1990 Długość wega nie zależy od ciebie, więc jak coś zepsujesz to nie naprawisz, bo roślina sama się przełączy i wejdzie na kwitnienie około 30 dnia życia, a jak masz fotoperioda to nawet, jak coś na wegu zepsujesz to możesz to naprawić, bo ty decydujesz o tym ile będzie trwał weg. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego 2023 (edytowane) Cześć mam pytanie czy zrobienie box z szafki 50/50/140 jest dobrym pomysłem czy kupić growbox ? Dodam ze chce 3 roślinki w nim mieć posiadam nasiona Anaconda Seeds AK 01 Royal Queen Seeds O.G Kush Dutch Passion Seed Company Critical Orange Punch dla początkującego będą trudne i czy mogą one być razem w box maja taka sam termin w dojrzewaniu Edytowane 6 Lutego 2023 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sopel 88 Napisano 11 Lutego 2023 @iwona3376 jak się sprawuje Twój zestaw? Pytam bo przymierzam się do kupienia sprzętu o podobnych parametrach. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 11 Lutego 2023 (edytowane) @Johny1990 Możesz zrobić z szafki, wymiary ma odpowiednie, ale by to zadziałało to musiałbyś nad tą szafka popracować, wywierać dziury na wentylacje , uszczelnić przy łączeniach sylikonem, dać uszczelki na drzwi, a do tego okleić szafkę folią mylar diamond lub kocem termicznym, do tego zamontować w suficie uchwyty na jakich powiesisz lampę/panel led. Edytowane 11 Lutego 2023 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach