AirWalK97 5 Napisano 24 Września 2022 (edytowane) BEGINNER ALARM Witam wszystkich! Zlozylem sobie taki zestaw i bardzo prosze wyrazenie opini i ewentualnych sugestii co moglbym usprawnic. Napewno dokupie jakis wentylator wlotowy. GrowBox 80x80x160 Herbgarden 80s Tester pH+temp Adwa AD12 Nawilżacz powietrza ME-1682 ultradzwiekowy 5,6l Wentylator mieszający Adler 30W 2biegi 20cm średnicy Lumatek Attis 200W Wentylator Erbeg Emax 125/220 125mm Filtr węglowy Klima Eco line 125mm 240-360m3/h Ziemia to Canna Terra Professional Doniczki 11l materialowe Nawozy Zestaw Canna na wzrost i kwitnienie Terpinator Rhizoflora 1l Dostalem rowniez gratis od poprzedniego wlasciciela boxa coco A Coco B hizotonik i cannazyn oraz Cal mg cos mi sie przyda z tego ? Jesli tak to prosze o podpowiedzi jak bezpiecznie tego uzywac.Czytalem tez rowniez cos o mikoryzie. Zakupic i dodac do ziemi ? Na pierwszy grow ktory niebawem sie rozpocznie wybralem odmianki: 2x LSD od Barneys Farm 1x RUNTZ od Barneys Farm 1x AK 47 od Pana pestki Wszystkie Automaty Planuje późne LST oraz Topping / Fimming Jestem w pelni otwarty na sugestie i wszelka pomoc Pozdrowionka Zieloni Rycerze 🤣 Edytowane 24 Września 2022 przez AirWalK97 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 24 Września 2022 2 godziny temu, AirWalK97 napisał: hizotonik i cannazyn oraz Cal mg cos mi sie przyda z tego ? można te nawozy zastosować 2 godziny temu, AirWalK97 napisał: Czytalem tez rowniez cos o mikoryzie. Zakupic i dodac do ziemi ? można twój zestaw wydaje się spoko, dobre oświetlenie wybrałeś 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 24 Września 2022 @AirWalK97 Ja bym wziął większy wentylator wyciągający jakiś dwubiegowy, ale mocniejszy jaki na drugim biegu miałby przepustowość w okolicy 250 m3/h do tego filtra węglowego 240-360m3/h. Do ziemi sobie kup nawozy do ziemi, ja uprawiam na coco A i B od plagron, bo mi się do grow-shopu nie chce lecieć, ale lepiej wziąć dedykowane nawozy do ziemi, jak masz zamiar uprawiać w ziemi, a nie w kokosie. Ja mikrozy nie używam, ale oczywiście działa na plus, więc możesz zastosować ją u siebie. Cannazyn to enzymy do ziemi, daje się od 5 dnia od wyjścia w różnych proporcjach. Calmag to wapń i magnez daje się, jak roślina pokazuje, że potrzebuje tych pierwiastków. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach