Mlodygrower 18 Napisano 14 Września 2022 Witam obecnie posiadam box 60x60 oraz lampę marshydro ta 600 Zaczynam wkrótce z projektem 3 automaty Przy ostatniej uprawie wydawało mi się ciut za mało światła więc postanowiłem zmontować jakby obramowke w koło Marsa i dodać 16 gniazdek GU10 by wpiąć dodatkowe ledy 🙂 co o tym sądzicie i jakie powinny to byc ledy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 @Mlodygrower zostaw te miejsca które zaznaczyłem, 16 szt nie jest potrzebne 🙂 Znajdź coś w barwie światła 3000-4000k. Nie wiem jak te GU10 się grzeją. Musiałbyś to też sprawdzić przy np 18h ciągłej pracy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 14 Września 2022 @Udyr gu10 nie grzeją się więc jest git ale myślałem że jak będę miał niska temp w niektóre mogę wkręcić zamiast LED halogena te małe dają nawet taka spoko temperaturę że przy niższych temp mogę w automatach świecić 24h co podtrzyma temp 😉 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 @Mlodygrower pamiętaj że nadmiar światła też może szkodzić. Na początku ich życia i tak pewnie będziesz używać tylko ts600, więcej światła na weg nie trzeba. Jak zaczną kwitnąć będziesz mógł śmiało je bombardować mh + żyrandoled. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 14 Września 2022 Tak tak na sam początek i Wega mars starczy spokojnie , lecz już wiem co się dzieje jak wchodzą na flo jak potrafią wystrzelić i zauważyłem ostatnio że brakuje tego światła nie oszukujemy się 😉 Co prawa jeszcze dużo czasu zanim odpalę żyrandole ale wiadomo lepiej być przygotowanym wcześniej dlatego może masz jakiegoś linka z dobrymi halogenami lub ktoś prowadzi jakąś fotorelke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 @Mlodygrower na tym rodzaju gwintu mało kto uprawia. Zazwyczaj używa się E27. Zerknij fotorelacje aktywne i zakończone, za dużo tego jest 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodygrower 18 Napisano 14 Września 2022 @Udyr gwinty zmienić to nie problem a pod E27 masz.moze coś godnego polecenia czy też szukać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 14 Września 2022 V-tac, solhetta z Ikei. W ostateczności philipsy. Pewnie tak 13-15w 3000-4000k, i napewno mniej ich będziesz musiał włożyć niż tych GU10. Sądzę że max 6 sztuk wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 6 Lutego 2023 @Udyr zgłupiałem z tym oświetleniem powiem szczerze bo ludzie piszą ze hydro Mars to taka najniższa Półka i już sam nie wiem co mam zakupić żeby rezultaty były super @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 6 Lutego 2023 Używam lampy z jeszcze "niższej" półki i zazwyczaj koło 100g jest z 0,16m2. Sama lampa nie da Ci dobrego zbioru, wiele czynników się na to składa. Jak nie masz dużo kasy to musi Ci to wystarczyć. Są jeszcze viparspectra i bestva z niższej kategorii cenowej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach