Jump to content

Czerczil

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Czerczil

  • Rank
    Początkujący

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Czyli co myślisz że lepiej zrobić dekarboksylacje potem zrobić z tego masełko na haku i robić wypieki na tym maśle? Bo ciągle się zastanawiam jak najwięcej z tego haszu wyciągnąć 😛 . Zastanawiam się też jak będę piekł w 140-150st to czy jest sens wcześniej robić dekarboksylacje, w końcu w piekarniku przy pieczeniu i przy robieniu masła i tak chyba ten proces zajdzie? Zawsze piekłem z masła ze spadów i było kozak, z haszem pierwszy raz będę się bawić
  2. Cześć Wszystkim :)! Juz od jakiegos czasu cos tam pieke i bardzo mi sie to spodobalo :D. Duzo sie nauczylem dzieki Wam i bardzo za to dziekuje :D! Tak sie wkrecilem ze zalozylem koniec koncow konto tutaj :D. Stad tez chcialem poruszyc kwestie ktorej tutaj nie znalazlem (jesli jestem slepym downiakiem to wybaczie). Jak w tagu chodzi mi o wypieki z Haku, wzialem sobie 10 i tak bede sobie cos z tego gotowac, w planach mam zelki (wydaja sie proste do zrobienia), jakies ciasto i moze lody :D. Teraz do meritum: zdaje sobie sprawe ze beda mocniejsze bo hak jest srednio 2x mocniejszy od roslin. Robilem maselko i wyszlo kozak, ale zastanawiam sie czy robic tez maslo z Haku, czy lepiej w kwestii wypiekow jakos inaczej to dodać? Tak jak np. rosline bezposrednio po dekarboksylacji...i własnie, na logike hak tez powinienem dekarboksylowac nie? Macie pomysl jak zrobic to efektywnie? Tak samo jak roslinke, rozdrobnic, do pieksa na 110st godzinka i elo? Z gory dziekuje za wszelkie konstruktywne porady, pozdrawiam !
×
×
  • Create New...