Skocz do zawartości

Ranking


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 13/07/19 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
    Na początku chcialam się przywitać z forumowiczami serdecznie ze słonecznej Szwajcarii. Przejrzałam wasze forum i myślę że znalazłam się w dobrym miejscu aby zadać kilka pytań. Na początku zaznaczę iż Szwajcaria jako jeden z nielicznych krajów Europy pozwala na posiadanie do 5 gram suszu medczynej lub nie oraz 5 drzewek na własny użytek (również - medycznej lub nie) konopi (medyczna marihuana również dostępna w każdym kiosku I stacji pod nazwą Heimat w paczce 20 sztuk z filtrem), tyle słowem wstępu abym mogła przejść do kolejnej części. posiadam 5 drzewek (legalnie) white Choco, teraz mają około 150cm wysokości i mieszkają sobie w szklarni pomiędzy reszta warzyw. Uprawa jest amatorka i głównie z ciekawości, bo to mój pierwszy raz. Moje pytania to. *Kiedy będę wiedziała, że drzewka są dobre do suszenia (odnośnie warunków suszenia wyczytałam u was na forum) *Nie rozumiem niektórych zwrotów jak curing - w jaki sposób odbywa się konserwacja *Które dokładnie liście usunąć przed suszeniem * w jaki sposób zrobić krusz z suszu, tj co wchodzi w skład? Gałązki, kwiaty małe liście? Mam nadzieję, że pomożecie. Swoją drogą przydał by się jakiś słowniczek dla osób początkujących - najlepiej obrazkowy ?. Buźki - Ala
  2. 1 punkt
  3. 1 punkt
  4. 0 punktów
    Jak zrobić makumbe (poradnik) Konopie są wspaniałymi roślinami które mają wiele zastosowań. Rośliny te mają wielką moc, są wykorzystywane w medycynie oraz do rekreacyjnego spożywania. Gdy mamy męskiego krzaka możemy wykorzystać go na makumbe, która potrafi zaskoczyć mocą niejednego palacza. Z tego poradnika dowiesz się jak zrobić makumbe, czyli niezwykły napój z mega mocnym odurzającym działaniem. - Rozdrabniamy krzaka aby zmieścił się do garnka - Roślinę wygotowujemy w wodzie przez godzinę, następnie odcedzamy, przepłukujemy wodą i wyciskamy - Wyciśniętą roślinę umieszczamy w garnku, wlewamy mleko 3.2 % tak aby wszystko swobodnie pływało, dodajemy dwie łyżki masła ( w zależności od posiadanego materiału) no i trochę cukru. Uwaga aby nie przypalić mleka. - Gotujemy przez pół godziny - Odcedzamy - Przelewamy przez jakieś sitko - Mamy gotową makumbe Zdjęcia użytkownika robiącego makumbe Makumba potrafi zaskoczyć mocą więc powinno zachować się umiar w spożywaniu tego typu magicznego napoju. Efekty działania pojawić się mogą w czasie 0,5-1,5h od wypicia i długo trzymać. Zaletami makumby jest to, że wykorzystujemy wszystko to co było by do wyrzucenia. Teraz powinieneś już wiedzieć jak zrobić makumbe.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...